Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αστικής Οικονομίας Ο.Μ. BEKETOV από το Χάρκοβο Ουκρανίας .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ Ολβία Πόλις”
Πολίτες για την Ευρώπη & τον πολιτισμό

Αίγινα 28/6/2019

Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αστικής Οικονομίας Ο.Μ. BEKETOV από το Χάρκοβο Ουκρανίας . Το ταξίδι των Ουκρανών φοιτητών και των συνοδών καθηγητών τους ( 45 άτομα συνολικά )΄και το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στην Αίγινα και την Αθήνα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου ¨Ολβία Πόλις” μετά την υπογραφή συμφωνίας Συνεργασίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Volodymyr Babayev και τον Πρόεδρο της “ Ολβίας “ κ. Γιώργο Καλοκέντη .

Η Ουκρανική αποστολή , με οργανώτρια την καθηγήτρια κα Irina Denysenko ( μέλος και εκπρόσωπο της “ Ολβίας “ στο Χάρκοβο ) έφθασε στην Αίγινα στίς 18/6/2019 . 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φοιτητές και Καθηγητές ξεναγήθηκαν στην Αίγινα στα παρακάτω σημεία αρχαιολογικού , θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος
1. Ιερό Δελφινίου Απόλλωνα ( Κολόνα ) και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας
2. Ναός Αφαίας 3. Μονή Αγίου Νεκταρίου 4. Παλαιοχώρα ( Βυζαντινή πόλη της Αίγινας ) 
5. Πύργος Μαρκέλλου 6 . Παραδοσιακός οικισμός της Αίγινας και Λιμάνι 6 Αγία Μαρίνα Αίγινας 7 Παραδοσιακό χωριό Πέρδικας Αίγινας ( όπου και το ξενοδοχείο διαμονής ). 8. Μουσείο Τέχνης Χρήστου Καπράλου

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 ημερήσιες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα σε Μουσεία ( Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Κεραμικού ) και στην Ακρόπολη . 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φοιτητές ( Αρχιτεκτονικής , Σχεδίου , Βιομηχανικού Σχεδίου ) παρακολούθησαν μαθήματα από τους καθηγητές τους και πραγματοποίησαν σχετικές εργασίες. Επίσης μια ομάδα φοιτητών έλαβε τα πρώτα μαθήματα εισαγωγής στην Ελληνική γλώσσα από τον κ. Γιώργο Καλοκέντη.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Πανεπιστημίου και λήξης του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος έγινε με την ευγενική παραχώρηση του Μορφωτικού Συλλόγου “ Καποδίστριας” , στο εντευκτήριο του Συλλόγου στις 26/6/2019 , όπου έγιναν εισηγήσεις από επιστήμονες , Έλληνες και Ουρανούς , πάνω σε θέματα Αρχιτεκτονικής , Επικοινωνίας , Τουρισμού , προστασίας του περιβάλλοντος κλπ και δόθηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά ολοκλήρωσης του προγράμματος στους φοιτητές . 
Ευχάριστη στιγμή ήταν το Μουσικό διάλειμμα από μαθήτριες του Μουσικού Πανεπιστημίου Χαρκόβου .

Περισσότερο φωτογραφικο υλικό μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη Galery . δεξια στήλη σελίδας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s