Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης του Διεθνούς Ιδρύματος » Σαλαμίς» στην Αίγινα – Συνεργασία με τον Σύλλογο » Ολβία Πόλις»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ ΟΛΒΙΑ ΠΟΛΙς”
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ                              ΑΙΓΙΝΑ 13/6/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος “ Σαλαμίς “ κ. Κυριάκος Μαριδάκης.

Στον λιμάνι της Αίγινας τον κ. Μαριδάκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της “ Ολβίας” κ. Γιώργος Καλοκέντης και στην συνέχεια μαζί επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο ταφής των Αιγινητών Σαλαμινομάχων στο Λιβάδι ( πλησίον της οικίας του Νίκου Καζαντζάκη)

ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης στούς τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων . Απέναντι η Σαλαμίνα

Ο κ. Μαριδάκης έχει αναπτύξει ,στα πλαίσια του Ιδρύματος , έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην προάσπιση του Δυτικού πολιτισμού και της ελευθερίας και ήδη υπάρχουν πολύ αξιόλογα αποτελέσματα που θα συνεισφέρουν την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σαλαμίνας αλλά και των άλλων νησιών του Αργοσαρωνικού.

Στο πλαίσιο αυτό η Αίγινα εχει να παρουσιάσει ενα σπουδαίο μνημείο , τούς τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων που μπορούν με τις κατάλληλες διαδικασίες από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς , να αποτελέσουν μαζί με τα άλλα σημαντικά αρχαία μνημεία της Αίγινας , τον Ναό της Αφαίας, το Ιερό του Δελφινίου Απόλλωνα ( Κολόνα) και το ιερό του Ελλανίου Διός , εναν ακόμα σημαντικό πόλο προσέλκυσης τουριστών .

Οι κ.κ. Μαριδάκης και Καλοκέντης συζήτησαν επίσης και συμφώνησαν να εξετάσουν τις προοπτικές και δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία του Ιδρύματος ¨Σαλαμίς¨” και τού Συλλόγου “ Ολβία Πόλις” σε όλους τους τομείς ανάδειξης των πολιτιστικών , τουριστικών και ιστορικών δυνατοτήτων των δύο νησιών

Οπως δήλωσε ο κ. Μαριδάκης ¨Η Αίγινα και η Σαλαμίνα είναι δύο νησιά , κοσμήματα για την Ελλάδα και τον κόσμο , με σπουδαίες ιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις που συνδέονται από την αρχή της ιστορίας τους με συγγενικούς δεσμούς καθώς ο Βασιλιάς Τελαμών της Σαλαμίνας ήταν ο γιός του πρώτου Βασιλιά της Αίγινας του Μυθικού Αιακού . “

Ο κ. Μαριδάκης πραγματοποίησε επίσης κατά την παραμονή του στην Αίγινα προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s