Αποστολή στην Ουκρανία ( Κίεβο & Οδησσό) με σημαντικές συναντήσεις συνεργασίας

kiev-plateia
Τα μέλη της αποστολής στην Κεντρική Πλατεία του Κιέβου ( πλατεία ανεξαρτησίας – Μειντάν )  Μαζί είναι οι δύο φοιτήτριες του Τμήματος Ελληνικής γλώσσας που συνόδευσαν την αποστολή στην πόλη 

Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε από 24 Απριλίου εως 1 Μαίου 2017  την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουκρανία ( Κίεβο και Οδησσό ) σύμφωνα με το πρόγραμμα  που περιλάμβανε συναντήσεις με πανεπιστημιακούς φορείς και κέντρα πολιτισμού όπου προωθείται και διδάσκεται ο Ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα.  Στην αποστολή συμμετείχε επίσης ο Μορφωτικός Σύλλογος » Ο Καποδίστριας » στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Συλλόγων .

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνάντηση στο  μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας , το Ταράς Σεβτσένκο , όπου λειτουργεί τμήμα Ελληνιστικών Σπουδών . Ο καθηγητής της έδρας κ. Ανδρέας Σαβένκο  ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου ¨Ολβία Πόλις» για την προσφορά του στην διδασκαλία και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ουκρανία .

Στην Οδησσό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Εδρα Ελληνικού Πολιτισμού  που στεγάζεται στην οικία Μαρασλή όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814 και όπου πραγματοποιούντο στην πρώτη περίοδο της Εταιρείας οι συναντήσεις και η ορκωμοσία των Φιλικών .  Επίσης στην Οδησσό εκτός όλων των άλλων σημαντικών αξιοθέατων και μνημείων έγινε επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης που στεγάζει κυρίως τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις αρχαίες Ελληνικές πόλεις της Μαύρης θάλασσας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s