Συναυλία της Αλεξάνδρας Καπάνταη υπό την αιγίδα της » Ολβίας»

Μιά  εξαιρετική Μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας  έζησε χθές το Αιγινήτικο κοινό  στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας  Αναφερόμαστε στη συναυλία της Αλεξάνδρας Καπάνταη κσι του Ηλία Καπάντση ( μελών του Συλλόγου μας)με την συνοδεία στο πιάνο του Αλέξανδρου Φαρρή.
Ο Σύλλογός μας δίνει θερμά συγχαρητήρια στούς εκλεκτούς καλλιτέχνες και εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Δημοσιεύουμε παρακάτω  σχετικό άρθρο και  φωτό   από το aegina.blogspot.com.

Μιά ποιοτική βραδιά αξιώσεων έζησαν χθές οι μουσικόφιλοι της Αίγινας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ολβία Πόλις» – Πολίτες για την Ευρώπη και τον πολιτισμό , και βρέθηκαν στον αύλειο συναυλιακό χώρο του Λαογραφικού  Μουσείου Αίγινας . Η Αιγινήτισσα λυρική σοπράνο Αλεξάνδρα Καπάνταη , ο βαρύτονος Ηλίας Καπάνταης και ο πιανίστας Αλέξανδρος Φαρής , είχαν ετοιμάσει με προσοχή ενα υπέροχο πρόγραμμα που  συνδύαζε και ανέδειξε κατά τον καλύτερο τρόπο  την ποιητική  εμπνευση  του Νίκου Γκάτσου , του Ι. Καμπανέλλη, του Βασίλη Ρώτα,, της Μυρτιώτισσας, του Νίκου Καββαδία, του Γιάννη Σκαρίμπα,του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη , του Γιάννη Ρίτσου και του Κώστα Βάρναλη   μελοποιημένη από τον Μ. Χατζιδάκι, Δ. Μούτση, Μίκη Θεοδωράκη, , Γιάννη Σπανού. και απέσπασαν τα πιό θερμά χειροκροτήματα του κοινού .
Η Αλεξάνδρα Καπάνταη με την υπέροχη αισθαντική φωνή της που έχει κατακτήσει όσους την έχουν ακούσει , δεν τραγούδησε απλώς αλλά ερμήνευσε με την έκφραση του προσώπου της  και τις κινήσεις των χεριών της  τα αγαπημένα  τραγούδια της συναυλίας  ενώ ο ταλαντούχος πιανίστας Αλέξανδρος Φαρρής συνόδευσε με συναίσθημα και άριστη τεχνική . Σημαντική υπήρξε  και η συμβολή του βαρύτονου  Ηλία Καπάνταη ο οποίος όχι μόνο ερμήνευσε κάποια από τα τραγούδια της συναυλίας αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα αλλά είχε ετοιμάσει  λίγα λόγια σαν εισαγωγή γιά κάθε ενότητα των ποιητών συνοδευόμενη  από προβολή διαφανειών που συντόνιζε η Φανή Γκότση
Την εκδήλωση προλόγησε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου » Ολβία Πόλις » κ. Γιώργος Καλοκέντης

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s