Ουκρανοί Εκπρόσωποι Ανωτάτων Σχολών καλών τεχνών στην Αίγινα

Εκπρόσωποι των Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών της Ουκρανίας  που ευρίσκοντο εδώ και λίγες μέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Καθηγητής  Α.V. CHEBYKIN   Πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ουκρανίας ( Κίεβο) και ο Καθηγητής ΑNDRIY BOKOTEY , Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Kαλών Tεχνών της πόλεως LVIV  πραγματοποίησαν  σήμερα Κυριακή επίσκεψη  το νησί της Αίγινας στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου μας  ( Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό » Ολβία Πόλις» και της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα .

Τούς  δύο διακεκριμένους  καθηγητές συνόδευσε στην Αίγινα ο Α΄Γραμματέας και Μορφωτικός Ακόλουθος της Ουκρανίας κ. Ηλίας Ολύνικ.
Εκ μέρους του Συλλόγου μας τους  υποδέχθηκε  ο Γιώργος Καλοκέντης ο οποίος ανέλαβε και την ξενάγησή τους .  Συγκεκριμένα  έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας και στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού Δελφινίου Απόλλωνα , στην Παλαιοχώρα  και στον ναό της Αφαίας όπως και στον παραδοσιακό οικισμό της πόλης.
Οι καθηγητές εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τούς αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού μας που καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα της Ελληνικής Ιστορίας από την εποχή του χαλκού ή και παλαιότερα έως και την πρόσφατη ιστορική περίοδο  ( Καποδιστριακή περίοδος) και αποτελούν ενα σημαντικό  κεφάλαιο που ίσως ακόμα δεν έχουμε αξιοποιήσει όπως πρέπει ,  αναφερόμενοι συγκεκριμένα  στίς συνεργασίες που μπορούν να δημιουργηθούν με Ακαδημίες και Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών από όλο τον κόσμο ώστε  να λειτουργήσουν  εργαστήρια όπου οι Σπουδαστές μπορούν να μελετήσουν την ιστορία της Ελληνικής τέχνης όλων των ιστορικών περιόδων


Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s